Nieuwsbrief Juli 2013

Beste Lezer,

Hierbij stuur ik u graag een nieuwe update van Faraasha Middle East Training & Advisory.

Dagvoorzitterschap

Voor WO=MEN Dutch Gender Platform en de Nederlandse Vrouwenraad was ik dagvoorzitter van de conferentie “Women as Powerful Agents for Peace and Security”. Deze ging over de “good practices” van de implementatie van het Nederlandse National Actie Plan Resolutie 1325 (vrouwen in conflictgebieden). Onder de aanwezigen waren afgevaardigden van de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie, Nederlandse en internationale vrouwenorganisaties, en diasporaorganisaties.

Trainingen & Workshops

De voorlichting “Islam: Origin, Beliefs, and Practices” werd gegeven aan een groep studenten die binnen het Midden-Oosten uitwisselingsproject “Nour” van de internationale studentenvereniging AIESEC deze zomer stage gaan lopen in verschillende landen in de regio.

Op Instituut Clingendael gaf ik tweemaal de workshop “Gender in International Perspective” voor een groep jonge diplomaten uit Marokko, Tunesië, Libië, Egypte, en Jordanië.

Een groep van 30 enthousiaste studenten van het University College Utrecht nam eind april deel aan een diplomatieke onderhandelingssimulatie over het Arabisch-Israëlisch conflict. De simulatie organiseerde Faraasha in samenwerking met de stichting Pax Ludens.

Lezingen

Faraasha’s Anno Bunnik gaf in het kader van Amnesty International’s Movies That Matter festival een toelichting op de politieke situatie in Tunesië bij de vertoning van de film “Rouge Parole” over de Tunesische revolutie.

In Berlijn gaf ik een lezing over Saoedi-Arabië op het Zentrum Moderner Orient.

Publieksvoorlichting

Het NOS radioprogramma “Met Het Oog Op Morgen” maakte onlangs een item over lijfstraffen in Saoedi-Arabië, waarop ik een toelichting gaf.

En, het zal u misschien niet zijn ontgaan‚ recent kwam de Saoedische film “Wadjda” uit in Nederland. Naar aanleiding van deze gebeurtenis schreef ik de column “Een Filmpje Pakken in Saoedi-Arabië”, over ontwikkelingen op het gebied van Saoedische films en bioscopen, en natuurlijk over “Wadjda”.

Je kunt Faraasha nieuws ook volgen via de website van Faraasha en/of de Faraasha Facebook pagina.

Rest mij je langs deze weg een fijne en zonnige zomer toe te wensen!