Media

Ik draag regelmatig op deskundige en toegankelijke wijze, en met veel plezier en enthousiasme bij aan duiding over Saoedi-Arabië en het Midden-Oosten in de media. Dit doe ik altijd vanuit een deskundige en scherpe, en tegelijkertijd empathische, betrokken, en nieuwsgierige blik. Mijn kennis ligt voornamelijk op het vlak van gender & de positie van de vrouw, geopolitieke ontwikkelingen, lokale politiek, economie, maatschappelijke veranderingen, kunst, en ondernemerschap. Twijfel je of ik je van dienst kan zijn? Neem even contact op, dan kijken we samen of het past. 

Met plezier doe ik televisie (bijv. NOSop3, SchoolTV en Nieuwsuur) en krant (bijv. De Volkskrant, Trouw, NRC en De Morgen).

Ik heb een grote liefde voor radio en sprak o.a. bij VPRO-Bureau Buitenland, BNR Nieuwsradio, NTR/Moslimomproep-Dichtbij Nederland, en NOS-Met Het Oog Op Morgen.

Je kunt al mijn bijdragen in de media hier teruglezen/luisteren

In 2019 ontving ik de You Go Girl Media Award voor mijn bijdragen in de nationale media. De Award werd uitgereikt door NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman.

"Voor jou de You Go Girl-award omdat je de media wist te bereiken met jouw expertise over Saoedi-Arabië. Je geeft bekendheid aan problemen waar vrouwen in het Midden-Oosten dagelijks mee te maken hebben. We vertrouwen erop dat je in de media snel een gevestigde naam wordt. We gaan je graag nog vaak zien aan de nationale talkshowtafels!"

          ~ Shula Rijxman bij de uitreiking van de YouGoGirl Media Award
"In moeilijke regio's werken aan de positie van vrouwen vraagt doorzettingsvermogen en moed. Je komt met lef en veel kennis op voor hun stem. Je geeft ons hier in het westen een kijk in vrouwenparticipatie in islamitische landen. En je kan heel goed ingewikkelde zaken over brengen in gewone woorden. Deskundig, moedig, een onafhankelijk kritische denker."

          ~ Motivatie van de stemmers rondom de YouGoGirl Award

Ik droeg met veel plezier bij aan de volgende programma’s / media: 

Televisie
NOSop3
EénVandaag
Nieuwsuur
SchoolTV Weekjournaal

Radio
VPRO Bureau Buitenland
Met het Oog op Morgen
BNR De Wereld
BNR Ochtendspits
BNR Hemmen!
BNR Wetenschap vandaag
Spijkers met Koppen
De NieuwsBV
Villa VPRO
Nieuws&C0
NTR/Moslimomroep-Dichtbij Nederland
Radio 3 FM
Max Nieuwsweekend
SBS Australia

Krant
Trouw
Volkskrant
Reformatorisch Dagblad
De Moslimkrant
De Limburger
De Morgen
NRC Handelsblad
Eva Jinek Online
Zembla Online
Algemeen Dagblad