‘Vreemd of verwant’: treffende recensie in de Clingendael Spectator van ‘Hakken in het zand – Saoedische vrouwen over hun levens’

Prachtige recensie in de Clingendael Spectator van Instituut Clingendael voor ‘Hakken in het zand-Saoedische vrouwen over hun levens’:

“Een toegankelijk boek dat leest als een serie ongedwongen ontmoetingen, maar dat je ongemerkt veel inzicht geeft in een samenleving die voor de meeste mensen gesloten blijft.”

“Meer nog dan in dat ‘vreemde’ is het juist in de herkenning van het gemeenschappelijke, de universele menselijke thema’s, dat het boek echt raakt.”

Je leest de recensie hier.Interview met radio BNR De Wereld over politieke context van ‘Hakken in het zand: Saoedische vrouwen over hun levens’

Bij BNR De Wereld sprak ik met Bernard Hammelburg over de politieke context van mijn boek ‘Hakken in het zand: Saoedische vrouwen over hun levens’. Want de levens van de vrouwen die aan het woord komen spelen zich niet af in een vacuüm. Integendeel. Vrouwenlevens worden diep beinvloedt door acties van het autoritaire bewind. Meer weten? Je kunt het item hier terugluisteren (vanaf 32:48) of lees natuurlijk over dit onderwerp en veel meer in ‘Hakken in het zand: Saoedische vrouwen over hun levens‘.

Interview with University College Utrecht Newsletter

In 2003 I graduated from University College Utrecht, a special place that shaped me profoundly. It was such a joy to speak to UCU’s Newsletter about my new book, my journey towards it, the role that campus played in my path, curiosity as a compass in life, and the new horizon in sight.
You can read the full interview here.

Mooie recensie & 4 sterren in de Volkskrant voor ‘Hakken in het zand: Saoedische vrouwen over hun levens’.

Mooie recensie én 4 sterren in de Volkskrant vandaag voor ‘Hakken in het zand: Saoedische vrouwen over hun levens‘: “prettig geschreven”, “geweldige titel”, “Van Geel spreidt haar net breed uit”, “legt helder uit waarom het leven voor vrouwen in Saoedi-Arabië zo ingewikkeld is” via “menselijke verhalen en smakelijke details”.  Je leest de recensie hier.

Interview met Reformatorisch Dagblad over ‘Hakken in het zand: Saoedische vrouwen over hun levens’

Met het Reformatorisch Dagblad deelde ik mijn reflecties over geloven, elkaar ontmoeten, en over hoop. Marie Verheij-van Beijnum schreef het prachtig op. Bovenal spraken we natuurlijk over mijn boek “Hakken in het zand, Saoedische vrouwen over hun levens”.

“Van Geel wijdt vijftien hoofdstukken aan het leven van alledag – variërend van onderwerpen als kleding, daten en verliefd worden, sport en kunst, studeren en werken tot het vechten voor autorijden. Want: hoe kunnen religieuze geleerden in de 21e eeuw tegen het autorijden door vrouwen zijn als vrouwen in de tijd van de profeet Mohammed op kamelen reden?”

Je leest het artikel hier terug.

Interview met De Moslimkrant over ‘Hakken in het zand: Saoedische vrouwen over hun levens’

Met de Moslimkrant sprak ik over ‘Hakken in het zand: Saoedische vrouwen over hun levens‘.

Waarom zouden mensen je boek moeten lezen?
“Ik denk dat het heel belangrijk is om de stemmen van deze vrouwen zelf te horen. Er wordt veel óver ze gepraat en geschreven. Ik denk dat juist het mee-leven met hun éigen verhalen en in hun wereld heel waardevol is. Mee-leven met het leven van alledag –bijvoorbeeld daten en verliefd worden, studeren, sport, kleding en kunst. Maar ook met de strijd voor gelijke rechten en kansen. De oplossingen van deze vrouwen voor de problemen in hun land zijn misschien heel anders dan hoe je zelf die problemen zou willen benaderen. Het is een spannende reis, een avontuur, om mee te leven met hun manier van denken en kijken. Ook omdat je daardoor anders gaat kijken naar jezelf en je eigen beeld van deze vrouwen.”

Je leest het interview hier terug.

‘Hakken in het zand – Saoedische vrouwen over hun levens’ bij Spijkers met Koppen (Radio2) ~ Interview

Bij Spijkers Met Koppen van Dolf Jansen en Felix Meurders (Radio2) sprak ik over shoppen, flirten, kleding, en het dagelijks leven in Saoedi-Arabië. En over hoop voor de toekomst. Kortom: over ‘Hakken in het zand – Saoedische vrouwen over hun levens’’. Je luistert en kijkt het hier terug.