Nieuwsbrief Lente

Faraasha 5 jaar!

Op 27 maart 2009 schreef ik Faraasha Middle East Training & Advisory in bij de Kamer van Koophandel te Utrecht.

Faraasha’s verjaardag vier ik met veel dank aan projectpartners, opdrachtgevers, deelnemers aan trainingen, workshops, en colleges, en alle vele anderen die deel zijn geweest van de afgelopen 5 jaar en deze op vele manieren ondersteund hebben. Bedankt!

Het is tot dusverre een prachtige reis geweest, op naar nieuwe gezamenlijke avonturen!

Hartelijke groeten,

Annemarie van Geel

PS: De omslag van deze nieuwsbrief is “Faraasha” gemaakt door de Tunesische calligraffiti-kunstenaar Karim Jabbari (www.madefromwords.com) tijdens een ontmoeting in Koeweit.

 

Cursus “History & Politics of the Arab-Israeli Conflict”, University College Utrecht¬†In opdracht van partnerorganisatie¬†Pax Ludens¬†verzorgt Annemarie de collegereeks “History & Politics of the Arabi-Israeli Conflict” aan het¬†University College Utrecht, samen met Dr Erella Grassiani. 

In de cursus worden zowel de geschiedenis als de hedendaagse realiteit van het conflict behandeld.

Aan het einde van de cursus nemen studenten deel aan een diplomatieke onderhandelingssimulatie, om het conflict een aantal dagen van binnenuit te beleven.

Adviestraject voor Hivos ‘Women on the Frontline’ 

In opdracht van Hivos is Annemarie als extern adviseur betrokken bij het ‘Women on the Frontline‘ programma van Hivos, Oxfam Novib, en PwC, samen met Petra Stienen.

Advies wordt gegeven over de strategie en implementatie van het programma.

Met het Women on the Frontline-programma in het Midden-Oosten ondersteunt Hivos in samenwerking met OxfamNovib en PriceWaterhouseCoopers vrouwenorganisaties in Jemen, Bahrein, Egypte, Syrië, Libië, Tunesië, en Irak.

Vrouwenorganisaties die ondersteund worden hebben als doel vrouwelijk leiderschap en deelname van vrouwen aan de politieke besluitvorming te bevorderen, zowel op lokaal, nationaal als internationaal niveau.

Column: Saoedische Glazen Plafonds¬†“Ik heb een afspraak op de Kamer van Koophandel in Jeddah, Saoedi-Arabi√´. Wanneer ik ineens in een enorme wachtruimte vol starende mannenogen sta weet ik onmiddellijk dat ik verkeerd zit. 

Een oudere man, beetje kromgebogen, keurig gesteven thob (enkellang wit gewaad), harige tenen uit zijn sandalen, stiefelt op z’n gemakje naar me toe.”

Weten hoe het afloopt? Lees het hier.

Copyright © 2014 Faraasha Middle East Training & Advisory, All rights reserved.