Nieuwsbrief December 2013

 

 
 

Onderzoek in Koeweit

Veldwerk voor promotie aan de Radboud Universiteit

De afgelopen maanden heb ik onderzoek gedaan in Koeweit naar gender segregatie en het “mengen” tussen mannen en vrouwen in de publieke ruimte. Ook ging mijn interesse uit naar politieke en maatschappelijke discussies omtrent deze twee verschijnselen.

In het kader van mijn onderzoek sprak ik met zakenvrouwen, vrouwenrechtenactivistes, Islamitische prediksters, historici, expats, architecten, kunstenaars, taxichauffeurs, oppositieleden, Moslimbroeders, salafisten, seculieren, atheïsten, jongeren, opa’s en oma’s, en nog zovelen meer.

In het online fotoalbum “Postcards from Kuwait kun je foto’s van de afgelopen maanden bekijken. En over het onverwacht college geven op de shari’a faculteit van de Universiteit van Koeweit lees je hier een column.

Tenslotte: Fijne Feestdagen en een Gelukkig en Ondernemend 2014 gewenst!

Hartelijke groeten,

Annemarie van Geel

Workshop

Op Clingendael gaf Faraasha de interactieve workshop “Gender in an International Perspective”.Dit binnen de cursus “International Relations and Diplomatic Practice” voor 20 jonge diplomaten uit Marokko, Tunesië, Libië, en Jordanië.De cursus wordt georganiseerd door Instituut Clingendael voor het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Column: Saoedi-Arabië

Op 26 oktober j.l. vond de 3e Saoedische campagne voor autorijden voor vrouwen plaats.

Lees de Faraasha column¬†“Saoedi-Arabi√´: De Lange Weg naar Autorijden” hier.

Deze blogpost werd ook gepubliceerd door de weblogs CLOSER en Republiek Allochtonië.

Media

Ook in de Nederlandse media bestond veel aandacht voor de Saoedische autorijdcampagne.

Voor Met Het Oog Op Morgen lichtte Annemarie de campagne toe. Het interview is hier terug te luisteren, vanaf 47:35.

Voor De Volkskrant gaf Annemarie toelichting op de campagne. Het artikel lees je hier.

Ook werd het artikel geplaatst in het Vlaamse De Morgen.

Voor NOSop3 (tv) en 3FM (radio) sprak Annemarie over haar ondernemerschap.

Share
Tweet
Share
Forward to Friend
Copyright © 2013 Faraasha Middle East Training & Advisory, All rights reserved.