Paneldebat “From Arab Spring to Afghan Summer?”

Vandaag neem ik deel aan het paneldebat “From Arab Spring to Afghan Summer?”. Centrale vragen zijn: Hoe kunnen Afghaanse vrouwen zorgen dat rechten, die zwaarbevochtenrechten zijn, beschermd worden? En wat kan er geleerd worden van vrouwen die een centrale rol speelden en spelen tijdens de Arabische Lente?

Tijdens de bijeenkomst zal er een live verbinding zijn met Kabul, waar jonge en actieve Afghanen hun ideeën zullen geven over de inspiraties van de Arabische Lente. De panelleden zullen hierop reageren en hierover discussiëren.

Het panel bestaat uit Quhramaana Kakar (High Peace Council, Afghanistan), Hassnae Bouaza (Marokkaans-Nederlandse journaliste en activiste), Fatma Wakil (Afghaanse diaspora in Nederland), en Annemarie van Geel (Midden-Oosten deskundige). Het debat wordt geleid door Petra Stienen (Midden-Oosten deskundige).

Het evenement zal worden opgenomen en in Afghanistan worden uitgezonden, in ieder geval op de radio en wellicht ook op TV.

Het panel wordt georganiseerd door Cordaid en Oxfam Novib.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 29 november van 16:00 – 18:00 in het Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag.

1 gedachte over “Paneldebat “From Arab Spring to Afghan Summer?””

Reacties zijn gesloten.