Radio-interview VPRO Bureau Buitenland

Deze week publiceerde de VN een rapport waarin staat dat de Palestijnse Autoriteit klaar is voor onafhankelijkheid. Samen met de twee studenten die in de simulatie op het University College Utrecht dit weekend Benjamin Netanyahu en Salam Fayyad speelden sprak ik met Pieter van der Wielen van VPRO’s Bureau Buitenland over de mogelijkheid dat de Palestijnse Autoriteit daadwerkelijk een staat uitroept.

Daarnaast sprak ik samen met Atef Hamdy van Instituut Clingendael in hetzelfde radioprogramma over de huidige situatie in Egypte. Deze week stelde Hillary Clinton in een speech voor het Islamic World Forum de vraag of de Arabische Lente niet een fata morgana zal blijken te zijn. Atef en ik gingen dieper op de situatie in.

Het interview kun je hier terugluisteren.