Op naar Saoedi-Arabië

Voor het Islam Onderzoeksprogramma van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken vertrek ik vandaag naar Saoedi-Arabië om een langere periode veldwerk te verrichten in Riyadh.

Ik doe onderzoek naar de ontwikkeling van publieke ruimtes voor vrouwen, zoals wachtruimtes in ziekenhuizen en bankafdelingen die enkel voor vrouwen toegankelijk zijn. In gesprekken met o.a. studentes, jonge werkende vrouwen, activistes, zakenvrouwen en vrouwelijke islamitische predikers wil ik erachter komen hoe vrouwen zelf over deze ontwikkeling denken en welke mogelijkheden en beperkingen gescheiden publieke ruimtes met zich meebrengen voor deze vrouwen. Ook zal de recente ontwikkeling van ‘ikhtilat’, het mengen van mannen en vrouwen in de publieke ruimte, onderwerp van gesprek zijn.

1 gedachte over “Op naar Saoedi-Arabië”

  1. Hoi Annemarie,

    Geweldige website, zeer informatief, hulde daarvoor.!! Neem mijn pet er voor af.
    Ook leuk om je onderzoeksonderwerp te lezen. Natuurlijk ook je belevenissen in het werkveld tijdens het veldwerk daarginds. Wat een spannende en enerverende tijd maak je daar mee. Ik kan me voorstellen dat ook de vrouwen nu een bevrijdende tijd meemaken. Dat leek tenminste zo op onze beelden op de TV, ben benieuwd of het ook zo ervaren wordt. Sterkte met je werk, veel plezier ook !
    Hartelijke groet, Dirk Jan

Reacties zijn gesloten.