Trainer & Adviseur

Trainer & Adviseur

Voor verschillende klanten heb ik trainings- en adviesopdrachten uitgevoerd op het gebied van:

  • Gender
  • Peace & conflict resolution
  • Politiek & diplomatie

Een greep uit mijn projecten:

In opdracht van Hivos geef ik strategisch advies binnen het genderprogramma “Women on the Frontline” (WoF). WoF ondersteunt vrouwen in 7 landen in het Midden-Oosten om actieve leiders te kunnen zijn en bij te dragen aan gendergelijkheid, inclusie, en vrede. Het programma is een samenwerkingsverband tussen Hivos, OxfamNobib, het Institute for War & Peace Reporting, en PwC.

In opdracht van Instituut Clingendael geef ik workshops over “gender in internationale diplomatie” aan diplomaten uit verschillende Arabische landen. Door middel van interactieve opdrachten krijgen de deelnemers beter grip op het werken met “gender” in een internationale context. Deze training vindt gedeeltelijk in het Engels en gedeeltelijk in het Arabisch plaats.

Op het Instituut Defensie Leergangen van het Ministerie van Defensie te Delft trainde ik jarenlang majoors en luitenant-kolonels op het gebied van peace & conflict resolution en onderhandelingstechnieken. Het Arabisch-Israëlisch conflict diende als case study. Het trainingstraject dat ik gaf was onderdeel van de Executive Master of Security and Defense, dat voorbereidt op functies in het hoger- en topmanagement van Defensie.

Met veel plezier werk ik of heb ik samengewerkt met deze opdrachtgevers.