Trainer & Adviseur

Trainer & Adviseur

Voor verschillende klanten heb ik trainings- en adviesopdrachten uitgevoerd op het gebied van:

  • Gender
  • Kunst
  • Inclusiviteit
  • Peace & conflict resolution
  • Politiek & diplomatie

Een greep uit mijn projecten:

In opdracht van Hivos gaf ik jarenlang strategisch advies binnen het genderprogramma “Women on the Frontline” (WoF). WoF ondersteunt vrouwen in 7 landen in het Midden-Oosten om actieve leiders te kunnen zijn en bij te dragen aan politieke participatie van vrouwen, gendergelijkheid, inclusie, vrouwelijk leiderschap, en vrede. Het programma was een samenwerkingsverband tussen Hivos, OxfamNobib, het Institute for War & Peace Reporting, en PwC.

Op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten was ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van een theaterstuk over de Syrische revolutie en oorlog, samen met Syrische kunstenaars, en studenten theater en regie. 

World Press Photo te Amsterdam adviseerde ik voor een programma voor fotojournalisten en fotokunstenaars uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. 

In opdracht van Instituut Clingendael gaf ik een aantal jaar workshops over “gender in internationale diplomatieaan Arabische diplomaten uit verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Door middel van interactieve opdrachten krijgen de deelnemers beter grip op het werken met “gender” in een internationale context. Deze training vindt gedeeltelijk in het Engels en gedeeltelijk in het Arabisch plaats.

Voor WO=MEN (Nederlands Gender Platform) en voor de NAVO gaf ik trainingen over genderbewustzijn in militaire en diplomatieke contexten. 

Op het Instituut Defensie Leergangen van het Ministerie van Defensie te Delft trainde ik jarenlang majoors en luitenant-kolonels op het gebied van peace & conflict resolution en onderhandelingstechnieken. Het Arabisch-Israëlisch conflict diende als case study. Het trainingstraject dat ik gaf was onderdeel van de Executive Master of Security and Defense, dat voorbereidt op functies in het hoger- en topmanagement van Defensie.

Met veel plezier werk ik of heb ik samengewerkt met deze opdrachtgevers.