Over

Welkom! Ik ben Annemarie van Geel, Saoedi-Arabië kenner en Midden-Oosten deskundige.

Mijn expertise ligt op het vlak van de positie van de vrouw, sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen, en politiek.

Ik heb veel ervaring op het gebied van peace & conflict resolution, met name op het vlak van gender. Ook in het kader van het Arabisch-Israëlisch conflict houd ik mij bezig met peace & conflict resolution.

Ik spreek vloeiend Arabisch en heb gewoond en gewerkt in Saoedi-Arabië, Koeweit, Jemen, Syrië, Palestina, en Egypte.

Mijn kennis en passie deel ik graag in trainingen, (beleids)adviezen, en in de media. Dit altijd vanuit een scherpe doch empathische, betrokken, en nieuwsgierige blik.

Voor mijn proefschrift (Radboud Universiteit Nijmegen) deed ik jarenlang onderzoek naar de positie van de vrouw in Saoedi-Arabië en Koeweit. Ook schreef ik columns, artikelen, en boekbijdragen.

In 2015 werd ik benoemd tot Ariane De Rothschild Fellow in cross-cultural leadership.

Ik behaalde mijn Master aan de Universiteit van Cambridge (VK) en mijn Bachelor aan het University College Utrecht. Tijdens deze opleidingen specialiseerde ik mij in het Midden-Oosten en de Arabische taal. Daarna studeerde ik Arabisch aan de Amerikaanse Universiteit in Cairo en de Universiteit van Birzeit in Palestina.

In 2018 behaalde ik mijn doctorstitel in de religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen voor mijn promotieonderzoek ‘For Women Only’: Gender Segregation, Islam and Modernity in Saudi Arabia and Kuwait

Momenteel volg ik een opleiding Geweldloze Communicatie. Dit is een manier van communiceren op basis van empathie en compassie, wat zorgt voor een verbindende dialoog.

Faraasha betekent ‘vlinder’ in het Arabisch en symboliseert de kleurrijke kruisbestuiving en transformatie die mij drijft in al mijn werk. 

Volg mij op Twitter en Facebook, of bekijk mijn profielen op LinkedIn en Academia.edu.

Fotograaf: Gilad Cohen@MrGiladCohen.