Onderzoeker & Docent

Onderzoeker

Voor verschillende klanten ben ik betrokken geweest bij (beleidsgerichte) onderzoeksprogramma’s

In al mijn onderzoek hecht ik sterk aan het menselijke perspectief, juist wanneer het gaat over grote geo-politieke ontwikkelingen.

Ik hecht veel waarde aan toegankelijk, toegepast onderzoek. Dit uit zich door mijn actieve deelname aan het publieke debat, het schrijven van blogs, en toegankelijke onderzoeksoutput.

Ik spreek regelmatig op internationale conferenties, in Nederland maar ook daarbuiten. De laatste jaren sprak ik o.a. in Istanbul, Washington DC, Riyadh, Leiden, Tunis, Amsterdam, Cairo, Berlijn, Koeweit Stad en Rabat.

Mijn onderzoeksinteresses liggen op het vlak van gender, islam, feminisme, activisme, religie & moderniteit, secularismes & seculariteiten, contemporaine kunst op het Arabisch Schiereiland, religie & emancipatie, religie & gender, sociale bewegingen / civil society, feministische kunst, maatschappelijke debatten, kwalitatief onderzoek.

In 2018 promoveerde ik op mijn onderzoek ‘For Women Only’: Gender Segregation, Islam and Modernity in Saudi Arabia and Kuwait aan de Radboud Universiteit Nijmegen. 

Docent

Ik ben in bezit van de universitaire onderwijskwalificatie BKO en ontwikkelde en doceerde met veel plezier de collegereeksen:

‘History and Politics of the Arab-Israeli Conflict’ voor het University College Utrecht,

‘Islam Past & Present’ voor Webster University Leiden en

‘The Politics of Peace’ voor Webster University Leiden.

Ook geef ik graag gastcolleges. Dit deed ik bijvoorbeeld aan de Universiteit van Koeweit (aan de shari’a faculteit), de Universiteit Leiden (aan de rechtenfaculteit), en aan de Universiteit van Amsterdam (bij Midden-Oosten Studies).