Media

Ik draag regelmatig op deskundige en toegankelijke wijze, en met veel plezier en enthousiasme bij aan duiding over Saoedi-Arabië en het Midden-Oosten in de media. Dit altijd vanuit een scherpe doch empathische, betrokken, en nieuwsgierige blik.

Vooral wanneer het gaat over de positie van de vrouw in Saoedi-Arabië, en sociale/politieke ontwikkelingen m.b.t. Saoedi-Arabië ben ik graag van de partij. In het Nederlands, Engels, of Arabisch.

Zo doe ik televisie (bijv. NOSop3, SchoolTV, en SBS Australia) en krant (bijv. De Volkskrant, Trouw en De Morgen).

Ik heb een grote liefde voor radio en sprak o.a. bij VPRO-Bureau Buitenland, BNR Nieuwsradio, NTR/Moslimomproep-Dichtbij Nederland, en NOS-Met Het Oog Op Morgen.

Je kunt al mijn bijdragen in de media hier teruglezen/luisteren

In 2019 won ik de You Go Girl Media Award voor mijn deskundige bijdragen in de nationale media. De Award werd uitgereikt door NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman.

Shula Rijxman bij de uitreiking: ‘Voor jou de You Go Girl-award 2018 omdat je de media wist te bereiken met jouw expertise over Saoedi-Arabië, waar na dertig jaar strijd Saoedische vrouwen eindelijk mogen autorijden. Je geeft bekendheid aan de problemen waar vrouwen in het Midden-Oosten dagelijks mee te maken hebben. We vertrouwen erop dat je in de media snel een gevestigde naam wordt. We gaan je graag nog vaak zien aan de nationale talkshowtafels! Van harte gefeliciteerd’. 

Motivatie van de stemmers:  ‘In moeilijke regio’s werken aan de positie van vrouwen vraagt doorzettingsvermogen en moed. Annemarie komt met lef en veel kennis op voor hun stem. Ze geeft ons hier in het westen een kijk in vrouwenparticipatie in islamitische landen. Ze kan heel goed ingewikkelde zaken over brengen in gewone woorden. Deskundig, moedig, een onafhankelijk kritische denker’.